WAT NEEM JE MEE DEZE OUDEJAARSNACHT?

CAVANANAS_intro

CAVANANAS_AF

Maak je in 5 minuten!

Wat heb je nodig?

– een fles cava of andere feestdrank

– bonbons ( bijvoorbeeld Ferrero Rocher)

– geel crêpe-papier ( AVA, 50 cent per pak)

– groen papier

– dubbelzijdige tape

– schaar

Hoe begin je eraan?

1) Rol het pak crêpepapier niet open maar knip het meteen in 4 gelijke stukken. Knip ieder stukje overdwars nog eens doormidden. Zo heb je snel een flinke stapel vierkanten geknipt. Gebruik een stukje dubbelzijdige tape om in ieder vierkant papiertje een bonbon te kleven.

CAVANANAS_STAP_1

2) Knip bladvormige repen uit stevig groen papier en kleef ze met dubbelzijdige tape rond de hals van de fles. Begin met kleine blaadjes aan de dop, maar laat de dop zelf onbeplakt. Zo kan je de fles openen zonder de ananas te beschadigen. Werk zo verder naar beneden, met steeds groter wordende bladeren. Als bijna de helft van de fles bekleed is met groene blaadjes, kleef je van onder naar boven de ingepakte bonbons. Kleef ze dicht tegen elkaar, tot 2 cm. over de groene bladen. Vouw de blaadjes een stukje naar buiten.

CAVANANAS_STAP_2                                                       (Wat doet die plakstift daar eigenlijk? Niets! Het is ondubbelzinnige sluikreclame!)

Tip!

Likeurbonbons smaken heerlijk, maar kunnen stuk gaan als je de ananas vasthoudt. Dat heb ik proefondervindelijk ervaren toen mijn hoofd ineens overal plakte na het maken van de foto’s die je bovenaan kan zien… Je kiest dus beter voor minder fragiele bonbons. Ferrero Rochers bijvoorbeeld zijn stevig, en zien er feestelijk uit dankzij hun gouden wikkel.

Maak er een KNALLEND oudjaar van!

 

Dit idee staat ook in het boek MAAKBAAR, uitgegeven bij LANNOO en nu te koop in boekhandels, Veritas, Lucas Creativ, De Banier, etc.

 

Speak Your Mind

*


*

Please copy the string bmjwdD to the field below: