TOUCHSCREEN GLOVES VOOR EEN PRIKJE

In de winter draag ik àltijd een sjaal én handschoenen. Ik ben warmbloedig en heb het niet snel koud maar van snijdende noordenwind en gevoelloze vingers moet ik niets weten. Wanneer ik onderweg een sms ontvang of een oproep wil beantwoorden moet ik meestal een handschoen uittrekken en dat vind ik vervelend. Gelukkig bestaan er handschoenen met een geleidende vingertop. Die zijn helaas redelijk prijzig of zo elegant als een koe op een ijspiste.

De oplossing ligt, zoals gebruikelijk…. in eigen handen:

MAAK JE IN 10 MINUTEN.

 

WAT HEB JE NODIG?

-1 paar handschoenen

-een stukje stevig karton

-pen

-schaar of breekmes

-30 cm elektriciteitskabel of geleidend garen

-naainaald

HOE MAAK JE HET?

Voor je begint moet je weten hoe touchscreen werkt: onze vinger geleidt een beetje elektriciteit naar het scherm. Handschoenen houden deze elektriciteit tegen. Om de elektriciteit door de handschoen heen te geleiden, borduur ik een geleidende draad doorheen het textiel. Deze draad zorgt ervoor dat er opnieuw contact is tussen mijn huid en het scherm. Je kan alle soorten handschoenen gebruiken voor dit trucje.

touchscreenhandschoenen van maakblog.be

1.Teken de vorm van een vinger op een stuk stevig karton. Gebruik karton waar je niet makkelijk doorheen prikt met een naald.

touchscreenhandschoenen van maakblog.be

2. Knip de vinger uit en steek hem in de handschoenvinger die je gebruikt om je touchscreen te bedienen.

touchscreen gloves van maakblog.be

3.Je kan geleidende draad kopen maar je kan ook een stukje electriciteitskabel opensnijden met een breekmes. Vis er een drietal draden uit. Het is de bedoeling dat de draden lang genoeg zijn om een eenvoudige figuur mee te borduren.

DIY touchscreen gloves van maakblog.be

4.Haal de draden door een fijne naald en borduur door de handschoen heen. Hou het simpel, want als je de koperdraden een scherpe bocht laat maken kunnen ze krassen maken op je scherm. De kartonnen vinger in de handschoen zorgt ervoor dat je de achterkant van de handschoen niet vastnaait aan de voorkant. Stop de uiteinden weg aan de binnenkant.

 

DIY touchscreen gloves van maakblog.beDIY touchscreen gloves van maakblog.be

Zo simpel is het!

fotos: Stefanie Faveere voor Maakbaar

 

Speak Your Mind

*


*

Please copy the string vTyeQ3 to the field below: