BLOGGERS GOOIEN PRIVELEVEN TE GRABBEL

Althans… dat is wat ik al meer dat eens te horen kreeg op café of ‘in den draai’. Wanneer ik zeg dat het niet mijn bedoeling is om aan Jan en Alleman uit de doeken te doen hoe ik eet of waar ik slaap (en vooral met wie), maar wel om leuke, grappige of gewoon nuttige maaksels tot in het detail te bespreken zodat de lezer er iets aan heeft, valt vrijwel meteen het argument dat ik niet commercieel genoeg denk. Dat een blik achter de schermen juist betrokkenheid zou genereren en dus trouwere lezers. Dat het posten van gortdroge handleidingen niet voldoende ‘sfeer’ kan bieden en dat een persoonlijke touch toevoegen niet noodzakelijk betekent dat je van je blog een tabloid dient te maken over jouw eigen persoontje.

AHA. ….Zou dat zo zitten?

Dus viel ik op een gegeven moment in tweestrijd met mezelf. (Alsof dat niet dagelijks voorvalt.)

Want ik wil graag méér lezers, in de hoop dat die comments achterlaten waaruit ik feedback kan halen. Hun commentaren kunnen meevallen of tegenslaan maar in ieder geval zorgen ze ervoor dat ik wat weerwoord krijg op al mijn geknutsel. Via mijn blog wil ik mensen ontmoeten die ik anders nooit zou ontmoeten. En ik wil liefst communicatie met anderen die net als ik geïnteresseerd zijn in maken en vermaken, en niet schrijven voor een doofstomme muur… (want zo voelde het wanneer ik Maakblog begon).

Uiteindelijk besloot ik diegenen die een klein of groot voyeurke in zich herbergen te trakteren op enkele dagboekfragmenten van mijn voorbije weken. Want why not? Het was toevallig ook nog eens een zàlige maand én dat leverde al eens meer beeldmateriaal op dan anders. Want waarom zouden lezers zomaar comments achterlaten wanneer ze de blogger nooit mogen leren kennen?

En het doorslaggevende argument: als grappige Sanse nooit iets persoonlijks gepost zou hebben, zou ik toch nooit haar hebben durven aanspreken om de Maakboomwedstrijd samen te doen? Da’s een feit…

Dus, here we go!

Ik ben de laatste tijd eigenlijk echt ZIELSGELUKKIG want over 2 weken verhuist mijn atelier naar onze werf in Deurne. Ik had nog nooit eerder zo’n mooie ruimte, mét verwarming, isolatie (REALLY!) én genoeg stopcontacten tegelijk. Dit is een absolute primeur en ik ben supercontent. Ik Wil Erin! Ik voel me een als een heremietkreeft die haar flesdopje achterlaat omdat ze een yoghurtpotje vond! JEEJ!

#wordvervolgd

IMG_0888

Waar ik een pak minder gelukkig van werd was mijn kapsel. Mijn scalp en ik leven deze dagen in onvrede. Sinds ik de kapper van mijn leven verloor aan drugs en party hardy ( de kerel werd afterparty-DJ, vermiljaar) voel ik me bij iedere andere kapper als een buxus in handen van meneer Bosmaaier. Uit pure wanhoop zat ik op een namiddag in de zetel van één van de exclusiefste kapsalons van Antwerpen (duuuuuurste dus..). Maar zelfs Hair by Van Loenhout kon de boel niet redden. De kapper was vriendelijk maar ik werd geknipt alsof ik er met een Flaibon was komen aankloppen. Dat was dus meteen de laatste keer dat ik  de prijs van een treinticket naar Parijs ophoest voor wat ik daags nadien onder mijn muts wil verstoppen.

Daarop dacht ik …dat een streepje kleur mijn gemoed zou kunnen oplichten. Geen blond, rossig of acajou alstublieft, maar écht KLEUR.

Maar de felste kleuring die ik kon vinden was… smurf-ijs-blauw.

Laat ons zeggen dat het eruit zag zoals het smaakte.

#wordvervolgd
IMG_0895

 

Toen werd mijn dochter 5 en was niemand minder dan de Zon in eigen persoon de surprise-guest op haar feestje. Vorig jaar kreeg ze een cupcake-versier- feest maar dan had ik die vierjarigen toch licht onderschat. Alle ouders die hun kleuter na afloop van het feestje kwamen oppikken keken vol (heimelijke) bewondering naar ons suikerparket mét strooptapijt dat de woonkamer ineens een rainbow colorboost schonk. Dit jaar kwam ik er met de schrik vanaf, omdat we het hele gebeuren in het Rivierenhof konden laten plaatsvinden. In de toekomst kan het maar beter ieder jaar zonnig zijn in maart, want die taartterroristen komen hier niet zo snel meer binnen. Daarvoor schoten ze toen te veel met scherp.

IMG_0889

 

De dag daarna had ik een date met één van de sympathiekste presentatrices van Vlaanderen. Voor wie er nog aan zou twijfelen: Evy gruyaert is in het écht…om verliefd op te worden. Unlike andere – zéker niet nader genoemde – TVdames, die achter de schermen meer klauwen dan smiles werpen, is Evy een lieve schat.

Ik ben heel blij dat ik haar van een stofoverschot kon verlossen.

Omdat ze dat weekend de Nacht Van De Vlaamse Televisiesterren zou presenteren en samen met de even knappe Francesca Vantielen naast Kobe Ilsen zou komen te staan, wilden we vermijden dat de 2 dames om Kobe’s aandacht zouden moeten strijden. Want wanneer 2 honden vechten voor een been…. heb je meer aan een decolleté tot aan uw dikke teen.

Een loszittend en véél te zedig broekpak kreeg met mijn schaar en naaimachine te maken en U zal het geweten hebben. De kranten en sociale media stonden er nog enkele dagen vol van maar niemand kon weten welke verbouwingen er aan vooraf zijn gegaan. Maar goed ook, eigenlijk.

Het werd een supersexy jurk, die haar overigens paste als een handschoen. Ik had het retedruk backstage: mijn aandacht verdeeld over de live Twitterfeed én de live show. Lachen en bidden tegelijk dus. (We baden luidop dat er geen ‘nipplegate’ van zou komen, ondanks de meters titty-tape die hun job prima deden.)

 

IMG_0890

Deze week spendeer ik opnieuw achter de schermen van fotoshoots en in mijn ateliertje. Er moeten Maakbare dingen bedacht worden voor onder meer 2dehands.be en Meubelen Verberckmoes én af en toe ook workshops worden gegeven. Dit weekend is deelname aan alle workshops zelfs GRATIS én je hoeft je nergens voor in te schrijven!

Zondagnamiddag is iederéén welkom in Sint-Gillis-Waas maar kom eerst zaterdag zéker binnenspringen in de Kringwinkel St. Jorispoort Antwerpen, waar je je terplekke mag uitleven met CDdoosjes en langspeelplaten! Hier vind je daarover meer info en dit zijn enkele dingen die je samen met mij op enkele minuten ineen kan knutselen:

ballonmeisje fotokubus poster magazinerek klein formaat

 

Speak Your Mind

*


*

Please copy the string 6pI3Kp to the field below: