DAT JE TEXTIELSNOEREN ZELF KAN MAKEN, WIST JE DAT AL?

‘Goed design zit vaak in de details’, hoor je wel eens. Zo past bij een lamp waarvan het snoer zichtbaar blijft bij voorkeur geen cheap wit plastieken koordje.

Toen ik van een oude tak een staande lamp wilde maken zag ik het niet zitten om die met een monnikengeduld uit te hollen opdat ik er de kabel in zou kunnen verstoppen. Het elektriciteitssnoer zou dus zichtbaar blijven en kon dus maar beter een speels en opvallend detail worden. Een zacht textielsnoer, liefst met een fel kleurtje.

featured

Op websites als snoerboer.nl kan je kiezen uit een enorme kleurenwaaier en voor ongeveer 6 euro per meter (transport niet meegerekend) ontvang je het ideale snoer bij je thuis. Maar dat duurt me te lang want de lamp moest METEEN af zijn. Bovendien kom je met 1 meter niet ver en telt de extra kost van dit ‘speelse detail’ zo al snel op. Ah jah.

Dus keek ik eens in mijn snoerenbak en viste er een IKEA plafondsnoer uit (180 cm) waar meteen al een lampfitting aan vast zit. (Die kosten ongeveer 2,50 euro per stuk en je hebt ze in zwart of wit.)

In nog een ander schuifke bewaar ik mijn linten, koorden en… reserve veters.

Ik koos voor knalgele Allstar-veters ( die ik ooit bij Veritas vond) omdat het de langste zijn die ik heb: 120cm. In een pakje zitten er -gelukkig- twee, in totaal goed voor 240 cm snoer. Meer moet dat niet zijn.

En dan is het van snoerboerinneke spelen!

WAT HEB JE NODIG? 

– elektrisch snoer

– holle veters ( de meeste zijn hol gewoven maar pulk en voel er eens aan om zeker te zijn )

– een schaar

– tape

HOE BEGIN JE ER AAN?

1. Knip de uiteinden van de veters af.

IMG_0160

2. Kleef de uiteinden van het snoer samen met een beetje tape. Op die manier kunnen ze niet blijven ‘haperen’ in de gewoven veters.

IMG_0162

3. Duw het electrisch snoer door de holle veter.

IMG_0163

4. Wanneer je aan de lampfitting bent aangekomen kan je de uiteinden samenkleven met een beetje lijm of een stukje tape in een bijpassende kleur.

IMG_0166IMG_0167

5. Aan het andere uiteinde nog een stekker vastschroeven en voilà, c’est party!

IMG_0173

 

Zo zag de lamp er kort daarna uit:

IMG_0213

 

 

Comments

  1. Heel leuk gedaan! Dat ga ik toch ook eens uittesten, want snoerboer stond al op mijn lijstje om eens wat snoer te kopen! Dan zal ik dat eerst toch eens zelf proberen :-)

  2. nadine dom says:

    prima tip, ga ik ook proberen, ik heb al massa’s mooie takken gespaard en wat ook aan het piekeren over dat snoer.
    Nadine

Speak Your Mind

*


*

Please copy the string 9fqFwr to the field below: